7 handige en leuke apps voor op reis

Op reis gaan is enorm leuk, maar kan met een aantal uitdagingen komen. Je weg zoeken, bedragen omrekenen, het openbaar vervoer gebruiken, … Er zijn heel wat apps die je kunnen helpen bij deze uitdagingen! Wij hebben er enkele op een rijtje gezet.

 1. TripAdvisor
  Met deze app kan je opzoek gaan naar de beste plekjes om te eten en te drinken in de buurt van je hotel. Je krijg meteen een indicatie van de prijs en je kan filteren op het type eten.
 2. Valuta+
  Niet iedereen is een rekenwonder en kan meteen prijzen omrekenen. Met deze app kan je dit heel gemakkelijk doen. Hij houdt ook de wisselkoers bij en kan offline gebruikt worden. Zo hoef je dus geen data te verbruiken als je even wilt omrekenen.
 3. Duolingo
  Met deze app leer je heel snel basiswoorden in de taal van het land waar je heen gaat of bent. Locals appreciëren het altijd enorm als je moeite doet om in hun taal te spreken!
 4. CityMapper
  In deze app vind je alle vervoersmogelijkheden die in elke stad beschikbaar zijn. De app combineert deze ook om je op de beste manier van A naar B te brengen. In de app zijn momenteel 41 steden beschikbaar en dit worden er steeds meer. Check dus wel even op voorhand of jouw bestemming ertussen staat!
 5. Polarsteps
  Een beetje zoals Instagram, maar dan echt voor reizigers. Je kan er heel gemakkelijk je reis mee vastleggen. De app volgt dagelijks je route en je kan op bepaalde punten waar je gestopt bent foto’s en uitleg toevoegen. Je kan je vrienden en familie uitnodigen om deze reis te volgen.
 6. Triplt
  Deze app houdt al je boekingen en reservaties bij. Het voorkomt je een heel gedoe als je opzoek moet gaan in je mails naar je hotelreservatie of tickets voor het museum. En je hoeft niets af te printen!
 7. Jet Lag Rooster
  Reis je naar een andere tijdzone? Dan kan deze app wel handig zijn. Hij laat je weten wanneer je het beste gaat slapen en geeft je nog andere tips om zo snel mogelijk van je jetlag af te komen.