Bucketlist reizen met de auto

Als we aan bucketlist reizen denken, denken we vaak aan verweg bestemmingen. Voor zij die deze zomer op reis willen, maar het liever niet dichterbij zoeken, hebben we een bucketlist samengesteld met bestemmingen die haalbaar zijn met de auto!
*Alle afstanden en uren zijn berekend vanuit Brussel.

Italie – Rome – 1479km en +-15u

Een stad met heel wat geschiedenis en dus ook heel wat bezienswaardigheden. Het colosseum, het Forum Romanum, het Panthenon, de Sint-Pietersbasiliek, de Trevifontein en het Monument van Victor Emanuel II, maar ook heel wat musea! Voldoende dus om enkele dagen rond te hangen in deze stad. Let hier op dat als je de bezienswaardigheden van binnen wilt bezoeken dat je meestal een toegangsticket moet kopen.

Girl In Yellow Dress In Front Of Trevi Fountain, Rome, Italy. Young Pretty Girl With Blonde Hair In A Yellow Dress. Photo Shooting In Rome, Italy

Frankrijk – Parijs – 313km en +- 4u

Een ideale citytrip! Niet ver weg van huis en heel wat te zien en te doen voor iedereen. Fan van cultuur en geschiedenis? De welkgekende Eifeltoren, de Arc de Triomphe, het Panthénon, het Louvre,.. zijn dan jouw ding. Weekendje shoppen? Dan moet je zeker eens in de Galleries Lafayette geweest zijn, maar straten zoals Boulevard Haussman en Boulevard des Italiens zijn ook zeker de moeite. Mag het wat luxueuzer? Ga dan zeker eens langs de Champs-élysées en Rue de Rivoli. Een stop in een koffiebarretje mag natuurlijk ook niet ontbreken.

The Paris Eifel Tower

Frankrijk – Gorges du Verdon – 1092km en +- 11u30

Zoek je liever de natuur op in plaats van drukke winkelstraten? Gorges du Verdon is de op een na grootste kloof van Europa en is ideaal als je een iets actievere vakantie wilt. Zo kan je er bijvoorbeeld het Martelpad volgen, een 15km lang pad dat vernoemd is naar de Speleoloog Edouard-Alfred Martel, die als eerste de tocht over de bodem van de kloof deed. Als je het een dagje iets rustiger aan wilt doen dan kan je met een bootje gaan dobberen op het meer.

Grand Canyon Du Verdon , France

Spanje – Barcelona – 1367km en +- 13u

Best of both worlds als je het ons vraagt. Bakken op het strand en als het te warm wordt vertoeven in de airco van de winkels. Daarnaast zijn er ook nog eens heel wat bezienswaardigheden zoals de Sagrada Familia, Arc de Triomf, Casa Mila, La Rambla met de Boqueria,.. Een soort van All-in one dus en ideaal als je bijvoorbeeld met een groep reist die interesse heeft in verschillende dingen.

Barcelona, Spain June 05, 2014: Sagrada Familia Basilica And

Tsjechië – Praag – 912km en +- 9u

Wordt beschouwd als een van de mooiste steden van Europa, en wie zijn wij om dit tegen te spreken! De meeste bezienswaardigheden in Praag zijn terug te vinden in de binnenstad zoals het astronomisch uurwerk op het Oudestadsplein, maar ook de bekende Karelsbrug. En als je van unieke architectuur houdt loont het de moeite om eens langs het Dansende Huis te gaan.

Old Town Square In Prague

Kroatië – Plitvice national park – 1292km en +- 13u

Op 130 Km van de hoofdstad Zagreb vind je het grootste nationaal park van Kroatië Plitvice. Het park bestaat uit 16 meren die met elkaar verbonden zijn via watervallen. Je kan verschillende wandelroutes volgen die variëren van 2u tot 8u als je het hele park wilt zien. De volledige route is dan 18.3km. Je kan het park dus meerdere keren bezoeken en telkens een andere route doen. Opgelet: sinds 2019 moet je een toegangsticket kopen om binnen te kunnen!

Boardwalk Walkng Around Plitvice Lakes On A Rainy Day

Natuurlijk is er nog zoveel meer dat dicht bij huis de moeite is om te bezoeken!
Doe lange reizen bij voorkeur niet alleen en neem voldoende pauze onderweg. Het rijden is al een deel van je vakantie dus geniet er van!