Soorten reizen

Je wilt op reis gaan, maar je weet niet goed waar naartoe. Bedenk dan eerst eens in wat voor soort vakantie je zin heb en hoe lang je kan gaan. Hieronder hebben we alvast een kleine selectie gemaakt van een aantal soorten vakanties.

Culinaire reizen

Bij culinair reizen denken we vaak aan wijnproeverijen in Frankrijk, waar je verschillende wijngaarden kan gaan bezoeken. En als je graag culinair reist heb je dit ongetwijfeld al eens gedaan. Of zoek je het graag wat verder ? Waarom niet eens Slovenië of Roemenië gaan bezoeken? De keukens daar verschillen al wat meer van onze keuken.

Wist je trouwens dat er ook culinaire cruises bestaan? Al het beste mee met jou op de boot. Genieten zonder ernaar te moeten zoeken. #JustSaying

Salami Platter And Salad On A Wooden Table In The Garden

Culturele reizen

Nieuwe culturen opsnuiven doen we graag ergens ver weg. Cuba, Sri Lanka, maar ook Amerika zijn zeer populair. Landen zoals Rusland, Oezbekistan en Armenië zijn niet meteen landen die zomaar in ons opkomen als we willen reizen, maar zijn zeker de moeite om als culturele reis te doen, en vooral iets minder ver.

Er zijn ook enorm veel organisaties waarmee je op culturele reis kan gaan. Je wordt dan begeleid door een gids die jouw taal spreekt, die je de beste inside tips geeft van locals en alles voor je regelt. En je ontmoet er gelijkgezinden! De ideale manier dus om vrienden te maken.

Khiva

Actieve reizen

Een van de meest populaire actieve sportvakanties is een skivakantie. Italië, Frankrijk, … Maar uiteraard bieden deze bestemmingen ook enorm veel sportieve activiteiten aan in de zomer zoals wandelen en mountainbiken!

Woman Hiker With Backpack Enjoying The View In Lauterbrunnen, Switzerland

Reizen met kids

Met de kids op vakantie… niet altijd even gemakkelijk. Zo een vakantie is vaak een combinatie van bovenstaande  reizen. Je wilt zelf al wel eens lekker eten en tegelijk de kinderen wat cultuur bij brengen, maar je wilt ze vooral laten genieten en actief laten bezig zijn. In Spanje, Frankrijk, Marokko, … vind je een heel ruim aanbod aan kindvriendelijke hotels met heel wat animaties.

Het kan ook wat avontuurlijker! Schotland, Slovenië, Noorwegen, … hebben heel wat in petto voor kinderen. Ook hier geven we graag de tip mee om eens samen te zitten met een reisbureau want zij hebben veel meer dan enkel ‘all-in hotel deals’ voor jou en de kinderen.

 

Boy Rest In Camping Tent And Enjoy With Sunset Light In Mountain Valley

Dit is slechts een kleine greep uit de verschillende soorten reizen die je kan doen! Zijn er reizen waarover jij graag meer informatie wilt?  Laat het ons weten >> info@brusselstravelfestival.com